Kako prevazići problem?

Da li si  ikada imao problem? Kakav ti je bio osećaj dok razmišljaš o njemu i dok dozvoljvaš da te taj problem preuzima?

Nekad sam bio siguran da ih samo ja imam u tom broju. U nekim momentima sam mislio da probleme samo ja imam. Skoro sam pročitao da svi imamo probleme, a da je razlika samo u broju nula ili u visini emocije koja iza tog problema stoji. Kao mali sam bio uveren da bogati imaju mnogo manji broj problema od siromašnih. Sve dok nisam počeo da stičem. Sticanjem mnogih poslova, novog imetka počeo sam i da stičem nešto što sam nekada zvao problem, a sada koristim totalno drugu terminologiju. Jedna od prvih lekcija koje sam naučio boravivši kod Švajcarca, milionera, kod koga sam 10 godina radio kao lični asistent je da bogati koriste mnogo širi vokabular i drugačije posmatraju stvari. Dok sam se ja grčio, nervirao u nekim poslovima koje smo obavljali, on je na sve to gledao sa lagodom. Stvari koje sam ja izgovarao, kada bi on izgovorio činile su se mnogo lepše i lakše. Dok su dani, meseci, godine prolazile shvatio sam da su me roditelji i okruženje ozbiljno zeznuli naučivši me da razmišljam onako kako razmišljam. Stvari su išle do te mere da mi je on zabranjivao i da komentarišem poslove do njihovog okončanja.

Shvatio sam da bi svaki put ispao papak da sam izneo svoje mišljenje. I shvatio sam da je pitanje koliko ljude “papcima” pravi materijalna situacija, a koliko njihov način razmišljanja. Ako želiš da imaš problem – imaćeš ga, ako želiš da imaš rešenje … dodji na našu edukaciju.

Call Now Button