bogatstvo-znanja

Bogatstvo znanja Alfa projekta

Za čime tragamo?

Najveće bogatstvo čoveka i čovečanstva u celini je znanje, ono što je čoveka izdvojilo od svih ostalih životinja je njegova sposobnost da komunicira i da prenosi iskustvo.

Kako su nastale razlike koje prave razliku?

Prvi od tih koraka bila je evolucija sisara i odlepljivanje nas kao vrste od ostalih životinja tačnije reptila. Ipak, dobar deo svog života mi provedemo ponašajući se baš kao naši praiskonski preci, u stanju sebičnosti i ega iako naše sposobnosti i resursi koje nam nude naši viši evolucioni koncepti mogu postići i doneti nam isto onoliko koliko je taj evolucioni korak doneo čovečanstvu.

Zapitaš li se nekada gde se nalazimo mi danas ?

Šta je to znanje i da li smo mi toliko mnogo pametniji od naših predaka? Ako misliš da jesi, postavi sebi pitanje gde se nalaziš na toj evolucionoj lestvici.

Kako dobiti znanje?

Za početak da bi ste znanje dobili treba da ga poštujete, poštujte volite i budite zahvalni, svim tim generacijama pre nas, jer svi su oni gradivni element jednog višeg cilja a možda i svrhe koju bi svi mi trebalo da otkrijemo. Svi oni su gradivni blokovi jednog puta evolucije koji se zove čovečantsvo. Zamisli čoveka koji zida kulu i lupa blokove na kojima tu istu kulu zida, a sa druge strane zamisli čoveka koji neguje korene svoga postojanja, temelje svoje istorije i na tim temeljima diže kulu, koja se zove USPEH.

Snaga znanja?

Snaga čovekovog znanja se sastoji od kvalitetnih iskustava odnosno blokova koje taj čovek poseduje. Naš projekat je simbioza znanja najuspešnijih ljudi našeg vremena.

Call Now Button